Kategoriarkiv: Från Holafors

Nymodigheter…

Min nya ” apparat ”

Undra om jag blivit lurad  eller? Har köpt mig en ”Mackapär”. / Cirkulationsstimulator , som ska öka Blodcirkulationen i ben och fötter.  30 min. ska ersätta en långpromenad.  Spännande i allafall , jag går ju inte längre numera än till soprummet. ”Soprundan ”.

Men vart tog indiansommaren vägen , som det har tjatats om nu i över en vecka.  På T V och i tidningen. Här är det grått och dimmigt. Svårt att hålla humöret på topp. Men vi har lagt in en ” tupplur” i dagsschema ,det hjälper. Det är mycket man får lära om när kroppen hittar nya vägar när den åldras. Synen till exempel. Att njuta av en god bok går inte längre. Ljudböcker finns ju, men det är inte samma sak. Det nya nu är I T boken.  Där texten går att förstora.

Jag har blivit tillfrågad att skriva en novell, som kommer att kunna läsas i en I T bok .  Tidningen T Å står för publiceringen. Lite knepigt får hålla mig till 800 nedslag. Klart att jag tackade ja till det. Spännande.

Dagens citat : I dag är enbart dag att sätta upp ett mål som vi gärna vill uppnå.

+ 14 gr.                  Vi hörs …

Nostalgi över svunnen tid

Skära hacka skära
Många kastruller,resultat 6 liter köttsoppa ?

Som dotter till en skogens man och tillika jägare, blir jag alltid nostalgisk, när höstens älgjakt utannorseras i olika medier. I vår lilla hemby, blev det ett avbrott i   vardagen, några spännande dagar och om jakten var lyckad, mat på bordet. Själv har jag inte varit intresserad av jakt, ej heller Kjell. Men för den skull har det inte fattas älgkött .  Familj,snälla vänner och grannar har försett oss med både  gåvor och inköp.  Så även i år. Tack Maria ! Som tradition blev det som första maträtt en köttsoppa , med höstens alla grönsaker . Lite krångligt att tillreda  i vårt lilla kök här på Dallas, men takterna satt i , orken fanns, och receptet fanns inpräntat i huvudet.  Många kastruller blev använda. Men resultatet blev en god gammaldags köttsoppa, med nyskördade morötter ,kålrötter , potatis, lök , och inte att förglömma KLIMP.

Dagens citat :  om vi vill kan vi mycket mer än vad vi tror.

+ 12 gr .                  Vi hörs!

 

 

I bland står tiden stilla …

Min nya rollator

Ena dagen är den andra lik …  Fastnar i ett ” ekorrhjul” , samma rutiner . Men då finns dagar när det oväntade händer,  veckorna går fort.  Både glädje och sorg delar dagarna.    Glädje över de få fina sommardagar vi fått i sommar.  Vi har kunnat sitta på balkongen , njuta, ta in naturens skiftande färger . Glädje överallt besök av nära och kära . Glädje över att fått vara någorlundafriska.Kunnat få ”åka hem ” till Holafors träffa barn , barnbarn, barnbarnsbarn. Njuta , vila itankarna på det som en gång varit.

Sorgen är väl den att våra ben inte bär oss som förr. Fått tacka nej till alla trevliga bjudningar och sammankomster. CamillasochPeters vigsel, bröllopsfest.b.la.    Men jag har köpt !!! mig en ny rollator .  Det sägs att fåfängan är det sista som lämnar människan, men det handlar inte om det det.
Det handlar om att få en rollator som passar mig och mina krämpor. Som jag känner mighjälpt av.Inte en rollator som Landstinget säger: Den ska du ha om du inte ska behöva köpa den . Om den då är röd, snygg och lite annorlunda, så är det ju bara roligt. Till er alla vill jag säga ”var rädda om varandra”, åren går så fort.
Dagens citat :
Livet behöver inte vara perfekt för att vara underbart .
+ 10 gr . Vi hörs

Inte så lätt …

Det var inte så lätt som jag trodde, att komma tillbaka. Det går fort i ” Cybervärlden ” . Får lära om igen från början .Eftersom jag skriver på I – paden också blir det lite annorlunda. Men skam den som ger sig. Det som jag brottas med nu är att lägga in bilder på bloggen .        Har bett flera om hjälp, men verkar som om ingen kan.

Vilka fina sommardagar vi haft, har njutit fullt ut på balkongen.Det är nu först som de äldrekallade det ,att vi har fått en varm ” värrot” . Annars flyter dagarna sakta framåt .  Har nu fått förståelse  över hur det är att vara rörelsehindrad .  Försöker att röra mig något varje dag. Går soprundan, som jag kallar det för.Är lycklig över dom stegen ner till soprummet, en liten runda runt huset  med rollatorn .  Minns min Mors dagliga telefonsamtal. Hon avslutade alltid med /  Tänk om det vore kväll , så jag fick gå och lägga mig och stig opp i morrnbitti igen./  Inte hade jag tänkt mig ålderdomen så.

Ska nu försöka klura ut hur jag ska få till det här med bilderna, vill gärna visa Er.

Dagens citat : Även om vi går sakta kommer vi fram till slut .

Vi hörs !

 

Så det kan bli …

Både Kjell och jag älskar surströmming. Med mandelpotatis, tunnbrödsmörgås. och en liten klar till. Det där med lök och tomater mm. är inte så nödvändigt. I början av veckan så stod det på matsedeln , Surströmming till lunch. kl 12.00 . Skulle jag våga anmäla mig. Är fortfarande efter två år, rädd för att  mina Binjurar ska protestera.  Jag fegade ur. Men vad jag ångrade mig…

Den 23 juli, hade vi vår sextioandra( 62) bröllopsdag.  Fick ett mail  från vår son Jonnie,  Vi vill bjuda er ner till Holafors på bröllopslunch . Jag hämtar. Tacksamt tog vi emot inbjudan. Men som det sägs / Åldern tar ut sin rätt.  Det blir en liten ”procedur” innan vi kan åka iväg nånstans numera.                              Mediciner, rollatorer , käppar mm. ska tas med. Men vilken lycka att få komma ”hem”, om än bara några timmar. Känna och se  hur generationers kärlek till Mältorp lever vidare till barn , barnbarn och nu även barnbarnsbarn.

Välkommnades med Champange och en supergod Lunch. och efter en rundvandrig bland blommor och grönska, smakade det gott med kaffe och smultrontårta =nyplockade Holafors smultron.  Innan dags för hemresa, tog vi en ”Titt” på husets insida,där en varsam förvandling gjorts till en  för ungdomens mera praktiska och moderna stil.  Utvilad efter en god natts sömn fortsatte  firandet här hemma. Tack till er alla nära och kära , inte minst alla ni på dom sociala medierna …                                    Söndagens tankar gick hem till Bysjön och firandet av Bysjödagen. Hade gärna  personligen velat vara med Er där ,   Men allt går inte att förverkliga.                                                                                                 Vårt äldsta barnbarn Linda med fam. överraskade oss på eftermiddagen i vår ”dagsvila”. Med sig hade hon sin I – pad med bilder från deras hem i Järna. Det blev en mysig stund, när hon kröp ner mellan oss,Delade med sig av ” sin värld ”. älskade Linda.    I dag Tisdag , annonsseras det för Våffelcafe´ nere i samlings salen.  Ingegärd  vår” Husfru ”, gör allt för att vi gamla ska trivas. Visst trivs vi här, Men , det stora  MEN- et kommer alltid fram.  Borta bra. men hemma var bäst…

Dagens citat : Om vi söker i det yttre, är det lätt att vi tappar bort oss själva.

15 gr +               vi hörs  !