Inte så lätt …

Det var inte så lätt som jag trodde, att komma tillbaka. Det går fort i ” Cybervärlden ” . Får lära om igen från början .Eftersom jag skriver på I – paden också blir det lite annorlunda. Men skam den som ger sig. Det som jag brottas med nu är att lägga in bilder på bloggen .        Har bett flera om hjälp, men verkar som om ingen kan.

Vilka fina sommardagar vi haft, har njutit fullt ut på balkongen.Det är nu först som de äldrekallade det ,att vi har fått en varm ” värrot” . Annars flyter dagarna sakta framåt .  Har nu fått förståelse  över hur det är att vara rörelsehindrad .  Försöker att röra mig något varje dag. Går soprundan, som jag kallar det för.Är lycklig över dom stegen ner till soprummet, en liten runda runt huset  med rollatorn .  Minns min Mors dagliga telefonsamtal. Hon avslutade alltid med /  Tänk om det vore kväll , så jag fick gå och lägga mig och stig opp i morrnbitti igen./  Inte hade jag tänkt mig ålderdomen så.

Ska nu försöka klura ut hur jag ska få till det här med bilderna, vill gärna visa Er.

Dagens citat : Även om vi går sakta kommer vi fram till slut .

Vi hörs !

 

Så det kan bli …

Både Kjell och jag älskar surströmming. Med mandelpotatis, tunnbrödsmörgås. och en liten klar till. Det där med lök och tomater mm. är inte så nödvändigt. I början av veckan så stod det på matsedeln , Surströmming till lunch. kl 12.00 . Skulle jag våga anmäla mig. Är fortfarande efter två år, rädd för att  mina Binjurar ska protestera.  Jag fegade ur. Men vad jag ångrade mig…

Den 23 juli, hade vi vår sextioandra( 62) bröllopsdag.  Fick ett mail  från vår son Jonnie,  Vi vill bjuda er ner till Holafors på bröllopslunch . Jag hämtar. Tacksamt tog vi emot inbjudan. Men som det sägs / Åldern tar ut sin rätt.  Det blir en liten ”procedur” innan vi kan åka iväg nånstans numera.                              Mediciner, rollatorer , käppar mm. ska tas med. Men vilken lycka att få komma ”hem”, om än bara några timmar. Känna och se  hur generationers kärlek till Mältorp lever vidare till barn , barnbarn och nu även barnbarnsbarn.

Välkommnades med Champange och en supergod Lunch. och efter en rundvandrig bland blommor och grönska, smakade det gott med kaffe och smultrontårta =nyplockade Holafors smultron.  Innan dags för hemresa, tog vi en ”Titt” på husets insida,där en varsam förvandling gjorts till en  för ungdomens mera praktiska och moderna stil.  Utvilad efter en god natts sömn fortsatte  firandet här hemma. Tack till er alla nära och kära , inte minst alla ni på dom sociala medierna …                                    Söndagens tankar gick hem till Bysjön och firandet av Bysjödagen. Hade gärna  personligen velat vara med Er där ,   Men allt går inte att förverkliga.                                                                                                 Vårt äldsta barnbarn Linda med fam. överraskade oss på eftermiddagen i vår ”dagsvila”. Med sig hade hon sin I – pad med bilder från deras hem i Järna. Det blev en mysig stund, när hon kröp ner mellan oss,Delade med sig av ” sin värld ”. älskade Linda.    I dag Tisdag , annonsseras det för Våffelcafe´ nere i samlings salen.  Ingegärd  vår” Husfru ”, gör allt för att vi gamla ska trivas. Visst trivs vi här, Men , det stora  MEN- et kommer alltid fram.  Borta bra. men hemma var bäst…

Dagens citat : Om vi söker i det yttre, är det lätt att vi tappar bort oss själva.

15 gr +               vi hörs  !

 

Jag är tillbaka …

IMG_0331Efter mångas önskan,och även min längtan, så är jag tillbaka med bloggen. Min längtan består väl mest av att få känna mig pigg, kunna få göra det som jag tycker är roligt som jag  få energi , glädje av.  Det får jag av att skriva.                                                                          Tänk vad två små Binjurar , inte större än en tumme, kan ställa till med. Får vara på min vakt för det mesta, tänka efter före.Jag har blivit en annan Annagreta, inte bara äldre utan mycket har förändrats i – och med min kropp. Klart medicinen jag äter gör väl sitt till. När vi -K jell och jag började planera för vår ålderdom, när krämporna började komma, kunde vi inte i vår vildaste fantasi tro att det skulle bli så här. Huvudet vill så mycke, säger, det kan du göra, men kroppen sägernått annnat. Då speciellt benen.

Att vi följs åt i våra krämpor är ju också en annan märklig sak. Båda är vi ”benlösa ”, har svårt för att röra oss utan gångstöd. Båda ser vi dåligt, dålig syn. Vi blir mest sittande p.g.a värk.  Kan det ha att göra med att vi har varit tillsammans i 64 år,gifta i 62 år den 23 juli ??        Har nu också börjat förstå vad uttrycket ” att bida sin tid betyder”.   Ta dagen som den kommer. Nu har jag gnällt färdigt. nu börjar en ny epok ivåra liv.

Sen sist har vi fått en ny liten kvist på vårt släktträd . En liten Kjell. vårt 7 : barnbarnsbarn. Jag har fått ta emot Sollefteås Kulturstiprndium  år 2017. Som jag personligen tog emot med stolthet, och glädje.Tycker att jag bevisat  att även en 80 årig  ”skurkärring” inte är för gammal.  Om man bara vill ,kan , och vågar.     Vår son Jonnie  har med fam. flyttat till vårt hem i Holafors. Mältorp lever vidare.      Vi hörs …

Dagens citat : Det är först när vi tar ansvar för oss själva som vi kan påverka vårt eget mående.

+ 10 gr..