Så det kan bli …

Både Kjell och jag älskar surströmming. Med mandelpotatis, tunnbrödsmörgås. och en liten klar till. Det där med lök och tomater mm. är inte så nödvändigt. I början av veckan så stod det på matsedeln , Surströmming till lunch. kl 12.00 . Skulle jag våga anmäla mig. Är fortfarande efter två år, rädd för att  mina Binjurar ska protestera.  Jag fegade ur. Men vad jag ångrade mig…

Den 23 juli, hade vi vår sextioandra( 62) bröllopsdag.  Fick ett mail  från vår son Jonnie,  Vi vill bjuda er ner till Holafors på bröllopslunch . Jag hämtar. Tacksamt tog vi emot inbjudan. Men som det sägs / Åldern tar ut sin rätt.  Det blir en liten ”procedur” innan vi kan åka iväg nånstans numera.                              Mediciner, rollatorer , käppar mm. ska tas med. Men vilken lycka att få komma ”hem”, om än bara några timmar. Känna och se  hur generationers kärlek till Mältorp lever vidare till barn , barnbarn och nu även barnbarnsbarn.

Välkommnades med Champange och en supergod Lunch. och efter en rundvandrig bland blommor och grönska, smakade det gott med kaffe och smultrontårta =nyplockade Holafors smultron.  Innan dags för hemresa, tog vi en ”Titt” på husets insida,där en varsam förvandling gjorts till en  för ungdomens mera praktiska och moderna stil.  Utvilad efter en god natts sömn fortsatte  firandet här hemma. Tack till er alla nära och kära , inte minst alla ni på dom sociala medierna …                                    Söndagens tankar gick hem till Bysjön och firandet av Bysjödagen. Hade gärna  personligen velat vara med Er där ,   Men allt går inte att förverkliga.                                                                                                 Vårt äldsta barnbarn Linda med fam. överraskade oss på eftermiddagen i vår ”dagsvila”. Med sig hade hon sin I – pad med bilder från deras hem i Järna. Det blev en mysig stund, när hon kröp ner mellan oss,Delade med sig av ” sin värld ”. älskade Linda.    I dag Tisdag , annonsseras det för Våffelcafe´ nere i samlings salen.  Ingegärd  vår” Husfru ”, gör allt för att vi gamla ska trivas. Visst trivs vi här, Men , det stora  MEN- et kommer alltid fram.  Borta bra. men hemma var bäst…

Dagens citat : Om vi söker i det yttre, är det lätt att vi tappar bort oss själva.

15 gr +               vi hörs  !

 

2 reaktioner på ”Så det kan bli …”

  1. Jag är så glad över att ha tagit vara på möjligheten att få åldras i Holafors. Men mer än en gång har jag sneglat på farmors hus och känt in känslan av hur det skulle ha varit om du och pappa kunnat bo kvar där <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *