Mörka och ljusa dagar …

Börjar med min fars dikt / Nordanvinden.

Man ska inte skriva när när nordanvinden tjuter, och snövindar virvlar genom grenverk och piskar fönsterrutan.

Nej skriv när solen skiner, och du njuter och nordanviden kolnat.  Ty skönt är att leva den förutan.

Då har humöret knogat sig över +-0  Du känner lättnad och kan se åt alla håll.

Vi har nu haft  flera tunga dagar med regn och kyla och mörker. Storm . Minkropp protesterar, har ont. Men bakom allt detta finns ljuset, som jag lärt mig att plocka fram.  Och vips så händer det saker som  gör att glädjen kommer tillbaka. Jag kan skriva igen.

Med posten igår kom ett brev med urklipp  från min bror. Gamla urklipp som min mor  samlat . B.la. En art. Om en barnmorska. För övrigt den barn morska som förlöst mig  år 1937  och min bror 1940  i hemmet. Vår lilla hemby Bysjön i Junsele socken  i Ångermanland vår på den tiden väglös och utan elström.

Känns passande att få visa den artikeln för er nu närB B frågan i Sollefteå är aktuell.  Det är sammanlagt tre st. Urklipp.

Dagens citat : Motgångar kan vara trappsteg till framgång .

  •  7 gr …                       Vi hörs …

En reaktion på ”Mörka och ljusa dagar …”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *