Var är Hemma …

Vaknade i morse till en märklig känsla. Tom inuti. Nästan ångest. Har alltid haft ett hem att komma” hem” till, från det jag som 7 åring fick flytta till Skolhemmet i Junsele för att börja skolan. I  i fyra år  bodde jag där, det var mitt hem under skolterminerna. Mitt hem i Bysjön, kom längre och längre ifrån mig, byn , tiderna förändrades, kände mig inte hemma där. Som 16 åring träffade jag Kjell,  vid 18 gifte jag migflyttade till Holafors , bildade familj. Holafors blev hemma. Nu är Holafors  efter 62 år inte hemma längre.Har alltid känt mig trygg i mig själv. Den mentala träningen har givitmig en trygghet var jag än befunnit mig. Men min kropp har tagit över.     Adissons sjukdom gör att jag inte längre styr över min kropp.   Någon har sagt att du är hemma där du hänger din hatt. Visst hänger våra hattar här .  Men var finns  min själ , min trygghet? Kjell är min trygghet. Våra barn som gör allt för oss är trygghet. Kanske är det så att åldras, Man vill komma hem, hitta sitt hem.

Det här skrev jag i April månad .Sedan tappade jag  Mommasblogg. Med Lars -Eric Forsse’ns hjälp, har jag nu återfått bloggen.        Kanske det inteblir så många inlägg framöver , men jag kan få skriva när andan faller på.      Stort Tack Lars – Eric!

Dagens citat :  All förändring är möjlig?

+  18 gr…                        Vi hörs …

 

2 reaktioner på ”Var är Hemma …”

  1. Hej, va roligt att få läsa din blogg igen, har saknat den. Kom å tänka på en sak angående hemma. Första året so m Bo o jag var nygifta frågade han mej var vi skulle vara på jul. Då svarade jag att jag ska vara hemma hos mamma o pappa jag. Nu hade vi ju sån tur att det var så nära att vi kunde vara på bägge ställena. Vi mår bra. var förra veckan till Leksand med alla barnbarnen o Märta o Mattias. Märta hade träffat Peter o hans familj. Var på konfrimandjubileum i söndags, vi var 31 som gick o läste, bara 8 på träffen. Jag talade om att Mona var dålig, så hon kunde ej komma. Någonting som är tråkigt är att jag jobbar sista veckan i Junsele, känns surt. Jag trivs så med arbetsuppgifterna, dom boende, arbetskamrater, chefen o Junsele. Det finns en chans att kan kan få börja igen till hösten, men allt beror på migrationsverket. Hoppas ni får må någorlunda, fast jag hoppas på mer. Vi hörs Kram till dej o Kjell.

  2. Hej igen!Vi har också saknat din blogg .Vi är glada att du är tillbaka .Tack för födelsedagshälsningen .Det är bara att stuffa framåt i livet och hoppas på det bästa Kramar från mig å Sigge till dig å Kjell🌹💞🌹

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *