Så det kan bli,var finns moral och etik ?

Det är dags för influensavaccinering . Vi Kjell och jag tillhör riskgruppen. Vi är 85 och 81 år gamla. Med många svåra sjukdomar. Kjell rullstolsburen. Jag rollator , rullstol . Vi bor i särskilt boende här på Dallas. Vi har hjälp av hemtjänst ,komunens sjukvård ingår  . Medecin.mm.

Men det finns ett Men ,nya regler, vi är inte sängliggande. Fast det finns en kommunskjöterska här, som skulle kunna ge oss  vaccicn.  Får hon inte göra det. Hon ska”sitta” på  Hälsocentralen och vi halta och lytta ska  släpas dit av hemtjänsten för att få sprutan.

Vi skulle med glädje springa dit om vi kunde. Det känns nedvärderande. Vi är inte omyndigförklarade för att vi är gamla och sjuka. Och vi betalar för hjälpen . Hemtjänstavgiften  där all hjälp ingår.

Man blir trött lessen.  Tack alla ni i hemtjänstpersonalen, ni är underbara. Hoppas ni orkar med alla nymodigheter, ni fårutstå.

Ett sista Men,även ni , i toppensom beslutat om detta, blir gamla en dag.

Dagens citat :  Vår tid är för värdefull för att slösas bort på ovesäntliga saker.

– 1 gr  dimma               Vi hörs.

 

 

 

2 reaktioner på ”Så det kan bli,var finns moral och etik ?”

  1. Men jösses vilken byråkrati , finns ingen inlevelseförmåga . Det är minsann inte lätt att bli gammal om man dessutom är sjuk . Här i Enköping har vi grått och 8 gr. Har ni snö ? Ni ska ha det så bra ni kan Kram på er 💞

  2. Ja dessa lagar och paragrafer. Jag förstår inte heller vad skillnaden. Om ni får en reaktion på sprutan hemma. Eller där. Men tid är pengar. Ssk sitter hos er 10 min-15min så hinner hon vaccinera flera där på vc. Tid är pengar 🤔😰😰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *