1½ jättefranska + en liten ask smörgåsmargarin. 3 dl grädde.
1 ask bredbar pastej-1 ask sardiner- 1 ask räkost
3 st. hårdkokta hackade ägg
Majonäs- Kaviar- Bostongurka
2 hg.Rökt skinka i småbitar
1 st Gurka +3st.tomater hackade i småbitar
1/ Putsa och smöra alla brödskivorna ( 2×4 längder i4 lager) Bred räkost utrörd med vispad grädde på första lagret.
2/ Sardiner utrörd i vispgrädde på andra lagret
3/ Leverpastej och 1 msk Bostongurka utrörd i vispgrädde på tredje lagret
På fjärde lagret bredes en kaviarsträng (= kaviar utrörd i grädde) i mitten på smörgåstårtan. Lägg hackade ägg ovanpå kaviarsträngen. Majonäs utrörd med resterande grädde, bredes på sidorna om kaviarsträngen och runt om tårtan. Lägg hackad skinka på var sida om kaviar och äggsträngen, sedan tomathacket och längst ut hackad gurka. hackad gurka runt om.
Så garnerar jag ”min” tårta. Men låt smak och fantasi avgöra hur du vill göra Din personliga Smörgåstårta.
LYCKA TILL!